jak by nie pacząc kobiety są zawsze grzeczne i spokojne tylko faceci szaleją
[Inne] Superb - padł chyba sterownik zasięgu reflektorów
Zwiń
X
-
[Inne] Superb - padł chyba sterownik zasięgu reflektorów
Jak w temacie. Opis błędu z VAG-a:
Control Module Part Number: 4Z7 907 357
Component and/or Version: dynamische LWR D09
Software Coding: 00005
Work Shop Code: WSC 73430
1 Fault Found:
65535 - Internal Control Module Memory Error
00-00 - -
Czy to poważna awaria? Skutkiem tego jest brak samopoziomowania reflektorów i zapalenie się kontrolki od spalonej żarówki. Gdzie w ogóle w Superbie jest ten czujnik? Pozdrawiam.
p.s.
Błędu skasować nie można, wyskakuje od razu z powrotem.
-
-
No prosze a ETKA pokazuje wyraźnie, że w bagażniku, chociaż też nie wiem dokładnie gdzie ( ja bym poszukał gdzieś na tylnym pasie, bo chyba nie jest tak jak na rysunku w klapie )...
[ Dodano: Czw 20 Lis, 08 12:53 ]
Zamieszczone przez ForestTylko to jest z Octavii. Ja mam Superba. Tam jest zupełnie inna lampa.
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Byłem w serwisie, podłączyli VAG-a i niby ten sterownik. Ale powiedzieli, że może to być też któryś z czujników, bo na VAG-u pokazuje, że auto stoi krzywo, czyli, że jakiś czujnik może oszukiwać. Tylko jak sprawdzić czy to czujnik i który? Czy może sterownik? Ktoś ma jakiś pomysł? Kable do czujników są, nic nie pourywane, także nie wiem jak taki czujnik sprawdzić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ForestByłem w serwisie, podłączyli VAG-a i niby ten sterownik. Ale powiedzieli, że może to być też któryś z czujników, bo na VAG-u pokazuje, że auto stoi krzywo, czyli, że jakiś czujnik może oszukiwać. Tylko jak sprawdzić czy to czujnik i który? Czy może sterownik? Ktoś ma jakiś pomysł? Kable do czujników są, nic nie pourywane, także nie wiem jak taki czujnik sprawdzić.
Czujniki raportują swój stan położenia w bloku numer 002. Wartość wyrażona jest w woltach.
Pierwsza wielkość to przedni sensor (2.3 ... 2.8 V)
Druga wielkość to tylny sensor (1.9 ... 2.3V FWD lub 3.5 ... 3.9V 4x4)
Samochód postawiony na poziomym terenie bez obciążenia.
Te same napięcia powinny występować na czujnikach przy kołach.
Jeżeli jest uda ci się wypiąć wtyczkę przy czujniku to możesz pomierzyć napięcia.
Uwaga zasilanie 5V a nie jak zawsze 12V, a masa nie jest masą samochodu (chyba).
Komentarz
-
Komentarz